Brug for en akut tandlæge?

Brug for en akut tandlæge?

Gennem dit liv har du sandsynligvis haft ondt i tænderne mindst et par gange, men hvis du står over for en alvorlig omgang tandpine, får du måske pludselig brug for at se en tandlæge meget hurtigt i nærheden af hvor du bor. Hvis du får brug for en tandlæge uden for normale åbningstider, har du sandsynligvis brug for en akut tandlæge.

I en nødsituation er det vigtigt at forstå forskellen mellem tandpine der kan vente, indtil din almindelige tandlæge har åben, og en reel nødsituation, der kan true dit helbred eller koste dig en tand

For at hjælpe dig med at afgøre, om du kan vente med at blive set af din almindelige tandlæge, eller om du har brug for at besøge an anden tandlæge akut, skal du stille dig selv følgende spørgsmål:

Har du alvorlige smerter? Svær smerte og blødning er tegn på en nødsituation.

Har du mistet en tand? Hurtig behandling kan potentielt redde tanden.

Har du løse tænder? Voksne bør aldrig miste tænder. En løs tand, selv uden smerter, er et alvorligt problem.

Har du en infektion? En byld eller alvorlig infektion i munden kan være potentielt livstruende, og behandlingen bør ikke vente. Hvis du kan mærke noget usædvanligt i tandkødet eller hævelse omkring ansigtet.

Bløder du fra munden? Dette er et potentielt tegn på en nødsituation.

Generelt betragtes ethvert tandproblem som akut hvis der er tale om at stoppe blødning, lindre alvorlig smerte eller redde en tand, da det er en nødsituation. Denne overvejelse gælder også alvorlige infektioner, der kan være livstruende.

Hvis du har nogle af de ovennævnte symptomer bør du straks ringe til en  tandlæge der ligger i nærheden af dig på Sjælland og beskriv hvad der er sket. Prøv evt. at kontakte PLUS1.dk – det er et godt sted at starte, hvis du får akut brug for en tandlæge.