Vil du undgå helligdage, når du maler?

Der er ikke noget mere irriterende end at have brugt flere timer på at male for efterfølgende at opdage, at der er helligdage på hele væggen. Men hvordan griber du malerarbejdet an, hvis du vil undgå dem?

Det kan være svært at male, hvis man gerne vil have et ensartet og professionelt resultat, og vi har talt med en maler (https://malerkanonen.dk/maler-amager/) for at høre, om han kunne give os nogle gode råd til malerarbejdet på hjemmefronten – det er trods ikke os alle, der har råd til at få en professionel til at klare arbejdet.

Og han har gode råd; det handler alt sammen om teknik.

Sådan maler du bedst

Vil du gerne undgå helligdage (eller gardiner for den sags skyld), når du maler, så skal du gribe arbejdet rigtigt an. 

For det første skal du være opmærksom på, hvordan du bruger rullen. Mange har nemlig tendens til at male på kryds og tværs af væggen uden nogen egentlig plan, og det fungerer ikke altid så godt. Nok går det hurtigt, men det giver som regel også helligdage, fordi det er svært at holde øje med, hvor langt man er kommet, og samtidig er det næsten umuligt at følge det næste råd – altid at male vådt i vådt.

Og ja – vådt i vådt. Sådan skal du male. Hvis du sløser med arbejdet, eller bruger for lang tid på at male, så malingen når at tørre, så er der gode chancer for at få helligdage. Du skal altså arbejde forholdsvis hurtigt, så malingen hele tiden er våd, og så kan du med fordel gøre en hel væg færdig, inden du holder pause.

Synes du, at det lyder for omstændeligt? Så kan du i stedet bruge penge på en professionel maler, og faktisk er det næppe så dyrt, som du forestiller dig at få den nødvendige hjælp.

No Comments

Leave a Comment